Три дни на Пан: Саган спечели първия етап… по погрешка

С куриозна победа на Петер Саган (Cannondale) завърши първия етап на състезанието „Три дни на Пан“. Словакът имаше за задача да изведе до първото място в спринта своя съотборник Оскар Гато, но свърши задачата си прекалено добре и бе твърде бърз, заради което нямаше време да намали и да позволи на италианеца да мине покрай него. Така Гато трябваше да се задоволи с второто място.

Така двойната победа за Cannondale дойде в обратен ред като преди това отборът проведе състезанието перфектно по план. Саган напредна мощна на предпоследното изкачване, а Гато продължи с него като към тях се присъедини и дуото от Omega Pharma QuickStep Герт Стеегманс и Ники Тепстра.

„Просто атакувах последните две изкачвания и прихванахме групата в челото. После на финала направих спринт за Оскар. Мислех, че той ще ме задмине на финалната линия и ще направим първо и второ място“, каза Саган, добавяйки с усмивка: „Направихме го, но беше малко по-различно.“

10 души завършиха с времето на победителя като трети е Кенет Ван Билсен от Topsport Vlaanderen, а сред лидерите е и устремилият се към победа в генералното класиране Ники Терпстра. В класирането Саган има аванс от 4 секунди пред Гато и 6 пред Ван Билсен.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори