Във Варна – изграждат модерни вело паркинги за 240 колела

Изграждане на вело паркинги за близо 240 велосипеди ще стартира във Варна. Въпросните вело паркинги ще бъдат доста модерни – снабдени с видеонаблюдение и контрол на достъп, стендове за бърз ремонт на велосипеда, wi-fi, указателни табели, а някои ще имат и възможност за зареждане батериите на електрически велосипеди.  Очаква се да бъдат изградени 10-12 закрити вело паркинги, всеки от които ще бъде с капацитет за 20 велосипеда.

Всичко това ще се случи по проект „MOBISEC – мобилни инициативи за устойчиви европейски общности“ на Черноморската Регионална Агенция за Развитие на Енергията, на стойност 115 000 евро.

Това не е единствената добра новина за варненци. По проект „Интегриран градски транспорт“ ще бъдат изградени три велоалеи с обща дължина 14,5 км, поставяне на съоражения за паркиране на велосипеди – 50 броя с капацитет по 8-12 места (общо 600) и провеждане на информационна кампания за насърчаване на колоезденето.

Още информация вижте ТУК!

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори