Варна се включва в проект за международна велоалея Констанца – Истанбул

Добри новини за велосипедистите във Варна! Много вероятно е морската ни столица да стане част от международен проект за велоалея, свързваща румънския град Констанца и турския Истанбул.

Новината разкри кметът на Варна Иван Портних след среща между представители на най-големите черноморски градове от Румъния и България, проведена в понеделник в Бургас.

Портних обясни, че градът е получил покана да се включи в проекта, който няма да бъде обвързан с общински пари. Освен това международната велоалея може да свърже директно Варна със Златни пясъци.

Портних напомни, че в същото време текат процедури по проекта за Интегриран градски транспорт, по който е предвидено изграждането на 15 километра велоалеи.

„Варна беше поканена да се включи в изключително интересен проект – велоалея, която да свърже Констанца с Истанбул. Ако той стане факт, това означава, че ще имаме велоалея до Златните, например. Това, разбира се няма да стане с общински пари. Далеч по-„обозрими“ са новите 3 велоалеи, които започваме по Проекта за интегриран градски транспорт“, написа Портних в своя профил във Facebook.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори