Ван Гардерен спечели и часовника, увеличи преднината си

Тиджей ван Гардерен (ВМС) направи огромна крачка към спечелването на USА Pro Challenge. След като завоюва четвъртия етап, американецът бе над всички и в състезанието по часовник във Вейл, а по този начин увеличи сериозно преднината си в генералното класиране.

„Всъщност бях изненадан да разбера, че съм взел етапна победа, когато пресякох финала, защото се чувствах доста зле през тези последни два километра“, заяви Ван Гардерен. „Мисля, че най-вероятно може да се види по телевизията. Но определено съм радостен да взема победата и се надявам, че ще можем да задържим фланелката до Денвър.“

Ван Гардерен премина 16.1-километровото трасе за 25:01 минути, повече от 46 секунди по-бързо от досегашния рекорд на трасето, поставен от Леви Лайпхаймер през 2011.

Втори завърши Андрю Талански (Garmin-Sharp), който с времето си от 25:05 минути държеше лидерската позиция през почти целия етап, но Ван Гардерен, който започна последен, финишира с най-доброто време за деня.

Съотборникът на Талански, Том Даниелсън, който бе с 40 секунди зад Ван Гардерен в генералното класиране, завърши трети с 26:03. Вторият в генералното класиране преди този етап, Матиас Франк от BMC завърши десети с 1:26 минути зад своя съотборник.

Преди последните два етапа в събота и неделя, Ван Гардерен води с 1:30 минути пред Франк и с 1:42 пред Даниелсън.

Ван Гардерен обаче има лоши спомени от предишните две издания през 2011 и 2012, когато отново бе лидер преди последните етапи, но в крайна сметка не успя да запази първото място.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори