Ван Гардерен пое лидерството в САЩ, етапен успех на Асеведо

Тиджей ван Гардерен (BMC) пое лидерството в USA Pro Challenge след четвъртия етап на надпреварата (165.6 км от Стиймбоут Спрингс до Бийвър Крийк), спечелен от Ханиер Асеведо (Jamis-Hagens Berman).

Ван Гардерен и Асеведо стигнаха в екип до финала, а доволният от помощта американецът предостави възможността на Асеведо да спечели етапа. Трети завърши съотборникът на Ван Гардерен Матиас Франк.

Асеведо, Ван Гардерен и Томас Даниелсън от Garmin-Sharp бяха заедно в предни позиции, но на мокрото спускане по Бачелър Гълч Даниелсън изостана, а в последствие бе задминат и от Франк.

Ван Гардерен и Асеведо поддържаха високо темпо, а накрая доволният от завоюваното първо място в генералното класиране американец, джентълменски отстъпи първото място в етапа на колумбиеца.

„Чувствах се много добре през седмицата и имах страхотен ден днес“, заяви Асеведо. „Чувствах се уверен и на предпоследното изкачване, когато момчетата започнаха да карат здраво, знаех, че имам краката да спечеля. Опитах да бъда максимално бърз в спускането, без да допускам рискове на завоите и после аз и Тиджей работихме заедно да стигнем финала.“

В класирането Ван Гардерен води с 4 секунди на втория Матиас Франк. Асеведо е трети с 30 секунди пасив, Том Даниелсън е на 40, а досегашният лидер Лахлан Мортън падна до петото място с изоставане от 1:17.

„Уверен съм преди утрешния етап по часовник, но нищо никога не ти е дадено“, сподели Ван Гардерен. „Имах 35 секунди преднина през 2011 преди часовника и загубих 35 секунди и още 11 секунди, така че нещото, което научих е да не бъда прекалено уверен. Трябва да съм бърз утре.“

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори