В петък стартира най-дългият бревет в България

Короната в бреветите по цял свят е дистанцията от 1200км. Не са много държавите, в които се провеждат 1200+ километрови бревети поради една или друга причина. Сложната организация, многото красиви места по маршрута и логистиката не са проблем за Лазар Владиславов, който има голям опит в провеждането и карането на всякакви бревети.

SVS1200, който се провежда у нас още от 2001г. е първият 1200+ пробег за Централна и Източна Европа. Чак през последните години се организират такива само в Унгария, Русия, а от 2017г. и в Гърция. Така че нашият е доказал се и познат вече по цял свят, като участие в него са взели маратонци от много държави – Австралия, Русия, Украйна, Гърция, Япония, Германия и други.

Всяка година има лека корекция по маршрута му, но в повечето си версии е най-тежкият в Европа 1200-километров бревет.
Не са много и колоездачите, които могат да издържат подобно изпитание. Максималното време, за което трябва да се вземе разстоянието по предварително указания маршрут е 90 часа с почивките.

Записалите се тази година са 17 човека, като за щастие прогнозите за времето са доста приятни и не се очаква да вали през идните дни. Така че все още има свободни места, за които таксите са по-ниски и можете да се запишете в това интересно предизвикателство, ако имате опит в дългите дистанции.

Стартът е в 6:00ч. на 23 Юни 2017г.

Маршрутът ще е:
Сливенски минерални бани – Варна – Шумен – Исперих – Арбанаси – Сливенски минерални бани – Калофер – Батак – Триград – Чирпан – Сливенски минерални бани (финал)
Обща денивелация – около 13500м.

Събитието на SVS1200 2017 във Фейсбук:
https://www.facebook.com/events/173918743115781

Повече информация за Международния супер коломаратон SVS1200 2017 можете да намерите във форума на БфТ:
http://bftourism.net/forum/viewtopic.php?f=14&t=256#p3516

Цветан Близнаков

Цецо е един от най-запалените шосейни колоездачи. Той използва всяка свободна минута, за да кара из пътищата на България, а през уикенда рядко ще го откриете в София. Голямата му страст са бреветите, като още в първата си година мина всички бреветни дистанции от 200 до 1200 км, а през 2015 изпълни една своя голяма мечта. Той участва в най-популярния бревет в света – Париж-Брест-Париж и в рамките на по-малко от 80 часа измина внушителните 1230 км. Цецо пише статии, с които има една-единствена цел – да запали колкото се може повече хора да карат колело и да осъзнаят, че всеки може да стигне до неговите постижения, нужни са само желание и любов към спорта.

Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори