В Япония ще правят Министерство на колоезденето

Докато в България се питаме, дали управляващите изобщо се сещат, че колоезденето съществува и докато полицията хвърля велосипедите на хора, които упражняват правото си на протест, в Япония ситуацията е доста по-различна. Факт затова е новината, че работна парламентарна група направи предложение да бъде създадено Министерство на колоезденето.

В момента политиката по колоездене в Япония се движи от няколко организации. Полицията определя правилата за движение, докато Вътрешното министерство е отговорно за инфраструктурата, а Националната комисия по обществена безопасност създава още куп правила за велосипедистите.

В резултат на това често велосипедисти сигнализират за объркващи и противоречиви закони. Предложеното Колоездачно министерство ще има за цел да насърчи и подобри условията за колоездене в страната.

Работната парламентарна група за колоездене е водена от 68-годишния министър Садаказу Танигаки, запален колоездач на дълги разстояния. Според предложението евентуалният министър на колоезденето трябва да бъде колоездач, а членове на групата убеждават самия Танигаки да заеме поста.

Ако предложението бъде одобрено, министерството ще преразгледа и опрости съществуващите пътни закони, свързани с колоезденето. Освен това то ще бъде натоварено със задачата да разработи велосипедна инфраструктура като велоалеи и велопаркинги.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори