В Исперих стартира 400-километров бревет

На 28 Април в 19:00ч. от гр. Исперих стартира 400-километров бревет

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ТУРИЗЪМ и КОЛОЕЗДАЧЕН КЛУБ „ДИМИТРОВЕЦ“ – ИСПЕРИХ
Организират
Колоездачен маратон – Бревет „Исперих” 400
Старт/Финал: Исперих, Туристическа спалня „Димитровец” – в центъра на града
28 април – петък, 19:00 ч. – 403 км / 3012 м – за 27.00 часа.

По желание може да се стартира в 21:00 ч., вместо в 19:00 ч.

Маршрут: http://www.openrunner.com/index.php?id=3493602

Исперих – Шел Шумен – ОМВ Силистра – ОМВ Русе – Исперих

1. Условия за участие
Регламент АСР, Член 2: “В тези бревети може да участва всеки рандоньор, който е член или не на някакъв клуб, дружество или федерация и има застраховка. Непълнолетни се приемат след като представят разрешение от родителите, което освобождава АСР и дружествата – организатори от отговорност, както и медицинско удостоверение за годност, издадено преди не повече от 6 месеца.“
Картотека на участниците. За вписване в картотеката са нужни: /1/ застраховка „Злополука” с минимално покритие от 1000 лв., /2/ медицинско /може и от личен лекар/, като се записва, че участникът е във физическо и психическо състояние да измине посочените дистанции, /3/ снимка паспортен формат. Картотекираните получават уникален номер, който се поставя на велосипеда, важи за цялата година и струва 2.50 лв. Данните на всеки картотекиран се публикуват в он-лайн картотеката,
Записване на участниците. Онлайн.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1gxdBuq4uuayT_tNYUisEkxcSGwBGrivXukq66DJbWi8/edit#gid=0

Още информация можете да намерите на Фейсбук събитието:
https://www.facebook.com/events/1856801457927019

Организаторът потвърждава заплащането на стартовата такса и попълва ARB номера на картотекираните участници. При групово записване на клубове, представител на тези клубове изпраща списък на участниците и превежда необходимата сума. За картотекирани участници клубовете могат да гарантират плащането на стартовата такса, а точната сума да се донесе преди старта.
Регистрация на участниците. Провежда се от 17 до 18:45 ч вечерта преди старта. Състои се от проверка на картотеката и извършените плащания, проверка на велосипеда, инструктаж и получаване на стартов пакет. По изключение се допуска явяване направо на старта, но само за картотекирани участници, предварително заплатили стартова такса и изпратили снимка на оборудваните според изискванията велосипед и ездач.
Проверка на велосипеда. Проверява се състоянието на гумите, спирачките и фаровете, както и наличието на резервни гуми и помпа, преден и заден фар /2/, отражателна жилетка и каска.
Стартова такса:
6 лв. 4.50 лв. до 1 ден преди старта. Стартов пакет – вечерта преди старта.
9 лв. 6 лв. в деня на старта, след предварително записване. Стартов пакет – на старта.
* Намалението от 25% е за клубове – членове на БФТ или представени с 10 и повече участника
+ 2.50 лв. Или добавка за постоянен велосипеден номер за участници с актуална картотека
Резервация на места за спане. Прави се от организатора при платена такса на телефон: 0888 136888
Контрол: Ако на някоя от контролите няма съдия, към картона се прилага касова бележка от близко заведение. Часът на преминаване се записва, като се допуска закъснение при сериозни механични или здравословни проблеми, което трябва да се навакса до следващата контрола. Забавата и неудачите при използване на обходни пътища са за сметка на участника. Съдийската кола има контролни функции. Превоз на пътници и багаж се осигурява само в случай на сериозни механични или здравословни проблеми – по преценка на съдията.
Финал: В картона се отбелязва часът на пристигане, както и желанието за получаване на медал, който се заплаща предварително на цена 15 лв. Заверените картони и медалите се връчват на следващ бревет. Възможно е изпращане по пощата за сметка на получателя. Нови участници получават безплатен медал при завършване на 200 и 300 км в годината на първото си участие. Специалните медали за супер-рандоньорите също са безплатни.
Картоните: остават в организатора до получаването на заверките с уникален номер от Франция. Заверените картони и поръчаните медали се връчват на следващ бревет или се изпращат за сметка на получателя.
Точките: По специална формула всеки участник получава определени точки. Основни показатели са дължината и денивелацията на трасето. Към така полученото базово число се добавят бонуси: за климатични условия, пол, възраст, отдалеченост на старта и др. Класирането по точки служи за определяне на най-активните за годината. Те кандидатстват за различни награди и подпомагане – основно при участие в международни прояви. Точки се получават за участие във всички бревети от календара на БФТ /подчинени или не на АСР или LRM/.

Цветан Близнаков

Цецо е един от най-запалените шосейни колоездачи. Той използва всяка свободна минута, за да кара из пътищата на България, а през уикенда рядко ще го откриете в София. Голямата му страст са бреветите, като още в първата си година мина всички бреветни дистанции от 200 до 1200 км, а през 2015 изпълни една своя голяма мечта. Той участва в най-популярния бревет в света – Париж-Брест-Париж и в рамките на по-малко от 80 часа измина внушителните 1230 км. Цецо пише статии, с които има една-единствена цел – да запали колкото се може повече хора да карат колело и да осъзнаят, че всеки може да стигне до неговите постижения, нужни са само желание и любов към спорта.

Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори