В Холандия напомнят да караме със светлини по тъмно с впечатляващ флашмоб (видео)

Холандия е мечтана държава за всеки велосипедист – страна, известна с любовта си към колоезденето, перфектна велосипедна инфраструктура, изобщо – едно от най-спокойните места в света за каране на колело. Страната на лалетата обаче не лежи на лаврите си и постоянно организира кампании, с които да увеличи сигурността на пътя.

Последната такава кампания ни впечатли много и бързаме да я споделим с вас. Кампанията е озаглавена „Искам да те виждам“ и е във формата на нещо като флашмоб.

Така нареченият “ крашмоб“ включва танцуващи полицаи и брейк танцьори, а основната идея е чрез представление за неподозиращите велосипедисти да бъдат показани потенциалните опасности, ако караме колелата си без светлина в тъмната част на денонощието.

Кампанията е насочена към децата между 13 и 15-годишна възраст, но ще има ефект и за по-големите, тъй като проучвания в Холандия са показали, че много малка част от колоездачите под 25 години използват своите светлини по тъмно.

А ако това се отнася за Холандия, то в пълна степен важи и за България. Така че, ние ви молим, вижте видеото и се замислете, дали рискът да карате без светлини си заслужава!

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори