Кириенка изненада фаворитите и е световен шампион в часовника

Ники Михайлов не стартира в състезанието

Васил Кириенка (Беларус) постигна най-големия успех в кариерата си, след като спечели световната титла в индивидуалното бягане по часовник в Ричмънд, Вирджиния.

Състезателят на Sky изненада големите фаворити, изминавайки трасето от 53.5км за 1:02:29 часа, за да даде най-доброто време за деня и заслужено да облече фланелката с цветовете на дъгата.

Втори на 29 секунди зад Кириенка завърши италианецът Адриано Малори, а с бронза се окичи французинът Жером Копел, който бе на 27 секунди зад Малори.

След като изпусна победата на Vuelta a Espana в последния момент, Том Думолен не успя да демонстрира максимално класата си в часовника и завърши пети на 1:01 минути зад Кириенка. Големият фаворит Тони Мартин също разочарова и финишира едва седми на 1:17.

Българският колоездач Николай Михайлов бе записан в стартовия лист за състезанието, но не стартира.

„Знаех, че това е добро трасе за мен, пасва ми“, заяви Кириенка след триумфа си. „Разбира се, Фабиан Канчелара и Брадли Уигинс не бяха тук, но всички други страхотни часовникари бяха тук днес. Мисля, че нивото бе много високо и е страхотнo да спечеля.“

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори