Опит и класа: Тони Мартин отново покори световната титла в часовника

Опитът и класата на Тони Мартин се оказаха достатъчни за германеца да спечели световната титла в индивидуалното бягане по часовник за четвърти път в своята великолепна кариера.

По трасето в Доха колоездачът на Etixx-QuickStep демонстрира, че се е завърнал към великолепната часовникарска форма, която му донесе титлите между 2011 и 2013. Германецът се справи с горещината и влажността и със средна скорост от 53,651 км/ч измина 40-километровото трасе за 44:42 минути.

Мартин остави зад себе си защитаващия титлата си от 2015 Васил Кириенка (Беларус) с 45 секунди, а Жонатан Кастровиехо (Испания) се поздрави с бронза с изоставане от 1:10 минути.

Мачей Боднар (Полша), който дори бе пренебрегнат от телевизионните камери, изненада всички и остана на косъм от медала, давайки четвърто най-добро време с изоставане от 1:16.

Ирландецът Райън Мълън дълго време държеше първото място с време от 46:06 минути и наблюдаваше как конкурентите му дават по-слаби времена. Той все пак трябваше да се задоволи с пето място в крайното класиране.

Няколко от предварителните фаворити пък се провалиха с представянето си. Риън Денис (Австралия) остана шести с 46:10, на 1:27 зад Мартин. Том Думолен (Холандия) даде едва 11-о време на 2:01, Алекс Даусет (Великобритания) е 12-и на 2:11, а Тейлър Фини (САЩ) е 15-и на 2:21.

Вижте пълен запис на състезанието:

Всички резултати вижте тук!

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори