UCI потвърди отборите в Световния тур за 2018

Международният колоездачен съюз UCI потвърди списъка от 18 отбора, които ще участва в календара на Световния тур през 2018 година.

Сред отборите няма големи промени като единствените такива са свързани с имената на някои тимове с оглед на новите им главни спонсори.

Cannondale-Drapac става EF Education First-Drapac p/b Cannondale, FDJ ще бъде Groupama-FDJ, а Orica-Scott ще се казва Mitchelton-Scott.

Със званието „Световни отбори“ 18-те получават автоматично място в състезанията от календара на Световния тур, които включват трите Грант Тура и Класиките като Париж-Рубе, Обиколката на Фландрия и Милано-Сан Ремо.

За да получи лиценз за Световния тур, всеки отбор трябва да покрие определени етични, финансови, административни и организационни критерии.

САЩ е държавата с най-много отбори – три в лието на Trek-Segafredo, BMC Racing Team и EF Education First-Drapac. Белгия, Франция и Германия има тпо два.

В Световния тур през 2018 ще има 37 състезания като първото е Tour Down Under в Австралия между 16 и 21 януари.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори