Историческо: Трета поредна световна титла за Ван Арт

Белгиецът Вут Ван Арт постигна исторически требъл на Световното първенство по колокрос, след като спечели състезанието при мъжете във Фалкенбург, Холандия.

Ван Арт бе безспортният №1 в състезанието като не остави никакви шансове на предварителния фаворит Матьо ван дер Поел (Холандия) и го остави назад само след две обиколки.

Така за трета поредна година Ван Арт е световен шампион, а по този начин допълни големия успех за Белгия след титлата на Сане Кант при дамите.

В ужасните условия Ван Арт изглеждаше един от малкото, чувстващи се комфортно по трасе. Това обаче не можеше да се каже за Ван дер Поел, който водеше само за кратко време през първата обиколка.

След 26 победи и пълна доминация в Световната купа през сезона логично именно той бе фаворит, но реалността изглеждаше друга.

След две обиколки Ван дер Поел бе изтърсен от Ван Арт, а в последствие не успя да задържи и второто място, след като бе изпреварен от друг белгиец в лицето на Михаел Вантуренхут и трябваше да се задоволи с третото място.

Ван Арт пък бе перфектен и в крайна сметка завърши с над две минути преднина пред изненадващия втория Вантуренхут.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори