Вут ван Арт е новият световен шампион в колокроса

Вут ван Арт е новият световен шампион в колокроса, след като постигна страхотна победа за радост на местните фенове в Золдер.

Още в първите няколко обиколки Ван Арт, досегашният световен шампион Матьо ван дер Поел и Ларс ван дер Хаар бяха създали солидна преднина пред останалите колоездачи и изглеждаше сигурно, че именно те ще оформят подиума.

Състезанието обаче стана съвсем непредсказуемо, след като Ван дер Поел не успя да вземе добре един завой и се заби в предната гума на Ван Арт. Обувката на холандеца се заклещи в спиците, а и двамата колоездачи имаха сериозни проблеми, за да стартират наново своето каране.

В това време Ван дер Хаар използва момента и натрупа аванс от 20 секунди пред преследвачите си. Ван Арт обаче постепенно възвърна скорост и в предпоследната обиколка настигна холандеца.

Ван дер Хаар пое доста голям риск да изпревари белгиеца по бързото спускане, но след това нямаше сили за последното изкачване и така победата бе за младия му съперник.

Бронзовият медал отиде за друг белгиец – Кевин Пауелс, следван от легендата Свен Нис, за когото това бе последно Световно първенство в кариерата. Ван дер Поел пък остана едва пети.

Репортаж от състезанието:

Пълен запис от състезанието:

Снимка: cyclephotos.co.uk

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори