Всичко най-интересно от „Търново Даунтаун 2015“

IMG_4237

Дългоочакваното състезание „Търново Даунтаун“ вече е в историята. И то определено ще се запомни със силните приятни емоции, които донесе на всички събрали се в събота – жители на Велико Търново и дошлите специално за състезанието зрители. Нашият екип също имаше възможността да се наслади на на великолепно байк шоу, в които уменията си в градско спускане демонстрираха най-добрите български карачи, както и международни звезди. 

Зрелищната надпревара с планински велосипеди превзе улиците на Велико Търново и събра стотици зрители покрай трасето, които с интерес наблюдаваха случващото се. Интересното трасе включваше в себе си технична горска част, множество стълби, тесни калдъръмени улички, виражи и разнообразни дървени конструкции. 

_MG_9017

„Търново Даунтаун“ беше първият кръг от Българските градски серии, които ще продължат през целия месец май, а следващата спирка е тази неделя в гр. Габрово. Участниците в турнира се борят за много примамлива награда – уайлд карт и директен билет за участие в кръг от Световните градски серии на 19-ти юни в Братислава. 

Целите албуми със снимки от събитието можете да видите ТУК и ТУК.

_MG_9141

Специални гости на „Търново Даунтаун“ бяха двама много популярни световно известни атлети – Филип Полк (Ред Бул) и Блейк Самсон (Анимал). Те откриха състезанието, като се спуснаха по трасето и демонстрираха завидни умения и класа, а Филип успя да постигне и най-доброто време за деня – 2 минути 16 секунди и 67 стотни. Няколкото спускания, които двамата атлети направиха, предизвикваха възторжените викове на публиката и рязко вдигаха горещината по трасето в така и иначе приятната топла събота.

Трасето, макар и не много дълго, беше разнообразно откъм настилка и техника, която се изисква, за да бъде преодоляно. Организаторите бяха маркирали перфектно трасето (по думите на повечето състезатели). Екипът на Concept Creative се беше погрижил на всички места с по-ограничена видимост да има стюарди и полицай, които да предупреждават за хвърчащите с бясна скорост състезатели. Благодарение на техните усилия състезанието премина без сериозни инциденти. 

_MG_9114

От родна страна в надпреварaта се включиха над 140 човека, които се бориха за призовите места в 5 отделни категории. Най-доброто време сред българите (2 минути 20 секунди и 88 стотни) успя да постигне националният ни шампион по спускане Росен Ковачев, който безкомпромисно завоюва първото място в категорията на мъжете. До него на стълбицата се наредиха също Стивиан Гатев от отбора на „Кона“ и Иван Колев от „Рам Байкс“.

_MG_9498

Видео от спускането на Росен:

В категорията на юношите се включиха над 40 младежи от цялата страна и надпреварата беше изключително оспорвана. Най-добре се представи младата надежда на местния отбор „Extreme Motion“ Денислав Ангелов, който успя да постигне време от 2:30.54. Веднага след него само с 61 стотни разлика се класира петричанинът Теодор Мавродиев от „Виво“, следван от съотборника си Илиян Подолински. 

_MG_9126

Не липсваха и представители от нежния пол. Възхищаваме се на смелостта и ентусиазма им да се спуснат по техничното и неблагоприятно за състезателите в много отношения трасе. В категория „жени“ стартираха пет участнички, като само една от тях не успя да финишира. Победата завоюва представителката на отбора на „Свободно Измерение“ – Златица, Ани Томева, следвана от Йоанна Великова и Полина Петрова.

11257704_956834444347916_1419188050_n

Неочаквано може би за повечето зрители, предвид характера и условията на трасето, в състезанието имаше голям брой записали се състезатели в категория „hardtail“. Поздравления и за тези смелчаци.

При момчетата с велосипеди без задно окачване най-добре се представи габровския отбор „Underground Riders“ с цели двама представители на стълбицата – Павел Георгиев на първо място и Георги Ралевски на второ. Трети се класира Димитър Мънев.

11216469_956834474347913_333748002_n

След интересния ден, дойде време и на награждаването. То се състоя на паметника „Асеневци“ в старата ни столица и привлече много местни младежи. Настроението на всички беше приповдигнато от изпълнения с положителни емоции ден. Както винаги, при много от състезателие не липсваха куриозни моменти с отварянето на шампанското – преждевременно, закъсняло, неуспешно – новинаги много забавно!

Интерес предизвикваха зрелищните трикове, които дошлите изпълняваха над Big air-а. А какво по-приятно да им се насладиш с бира в ръка, обграден от красотата на Велико Търново. За доброто настроение се грижеше DJ Sava (познат ни от Camp Sessions).

IMG_4374

Следващия кръг от Българските градски серии ще се проведе тази неделя (17-ти май) в гр. Габрово със зрелищен финал на площад „Чардафон“.

gabrovo challenge vol.4 logo

Още веднъж поздравяваме организаторите от Concept Creative за невероятната работа, която бяха свършили, и им благодарим за ползотворното партньорство, което се надяваме да продължм и занапред. 

IMG_4006

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори