„Цар Симеон 1898“ се отказва от сърбите, сменя ги с момчета от школата

Ръководството на пловдивския велоклуб „Цар Симеон 1898“ се отказва от услугите на двамата сръбски колоездачи – Есад Хасанович от белградския гранд „Партизан“ и Деян Марич от „Раднички“ (Ниш). На двамата засега няма да им бъдат предлагани нови договори, обявиха от клубното ръководство.

Хасанович бе привлечен в състава на пловдивчани с имиджа на настоящ държавен шампион на Сърбия на изкачване и с много надежди, ден преди старта на 63-та Международна колоездачна обиколка на България. Известният сръбски национал, който допреди това караше за местния гранд „Партизан“ (Белград), подсили „царистите“, заедно с 21-годишната сръбска надежда и Деян Марич.

Есад е многократен участия в родния тур, винаги е бил много активен бегач в колоната, печелил е много премии както за активност, така и за катерачи. Хасанович първоначално бе в състава на националния отбор на Сърбия и за обиколка на България, но той отстъпи в последния момент мястото си на друг по-млад състезател.

Марич пък бе препоръчан на пловдивчани лично от известния сръбски колоездачен мениджър Миролюб Кръстич – Кърле, който е шеф и на елитния сръбски велотим „Железничар“ от Ниш.

И двамата обаче не оправдаха доверието и големите очаквания към тях. Ръководството на „Цар Симеон 1898“ (Пд) залагаше много на големия опит на Хасанович и на амбициозния Марич, но сърбите не успяха да се приспособят бързо към колектива по време на родния тур. Така двамата сърби отпадат от сметките на пловдивчани за новия спортно-състезателен сезон.

След края на миналия сезон ръководството на пловдивския велоклуб „Цар Симеон 1898“ се отказва от услугите и на друг наемник – на бившия юноша на ЦСКА Никола Банишки, който също бе привлечен от аматьорски холандски клуб от Алкмаар, малко преди старта на 63-та Международна колоездачна обиколка на България Софиянецът, който от години живее и се състезава в Холандия и кара за клубове от много популярната местна Аматьорска колоездачна лига, също не оправда големите очаквания и бе освободен.

Вместо на двамата сърби и на наемника от Холандия, шефовете на „Цар Симеон 1898“ смятат да предложат за новия сезон договори най-малко на три момчета от юношеския тим на клуба – старша възраст.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори