„Цар Симеон 1898“ и „Несебър“ ще участват в Обиколката на Солун

 

Българските отбори по шосейно колоездене „Цар Симеон 1898“ и „Несебър“  получиха покана за участие в Международната колоездачна обиколка на Солун. Състезанието, което носи името на Александър Велики, ще се проведе между 21 и 23 март.

От „царския тим“ са приели поканата, за да запълнят липсата на силни състезания преди официалния старт на сезона от календара на Българския колоездачен съюз, обяснява техният главен треньор Петър Павлов.

Надпреварата ще тръгне от Солун с атрактивен 7-километров пролог по улиците на гръцкия град в първия ден. След това следват два общи старта, съответно на 130 и 145 км, а състезанието завършва отново в Солун.

На тура ще има силни колоездачи от Хърватска, Словения, Гърция, Унгария, Сърбия и Холандия. Надпреварата в Солун ще бъде от категория и ще носи точки за световната ранглиста при мъжете в класацията на Международния колоездачен съюз.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори