Отново канят „Цар Симеон 1898“ на Обиколката на остров Крит

 

Представителния мъжки тим на пловдивския колоездачен клуб „Цар Симеон 1898“ е поканен за участие в поредното издание на Международната колоездачна обиколка на гръцкия остров Крит, която е известна още като „Турът на Казанзакия“. Това съобщи главният треньор на клуба Петър Павлов.

Велонадпреварата ще се проведе в началото на апри (от 3-и до 6-и), като колоната ще тръгне от столицата Иракли и финишира отново там.

Обиколката на известния гръцки остров Крит е с дължина на трасето 295 километра. Маршрутът около култовия Ираклион включва пролог и 3 специални етапа, с 2 тежки прехода от 110 и 120 км в първите два състезателни дни и 77-километров атрактивен колокритериум по улиците на Иракли в заключителния етап.

„Турът на Казанзакия“ в Крит се очаква да събере тази година над 100 силни състезатели от цяла Европа. Стартът е както за индивидуално, така и за отборно класиране и в него ще се пуснат тимове от България, Испания, Хърватска, Словения, Гърция, Унгария, Сърбия, Холандия и Германия.

Това състезание в Гърция е щастливо за „Цар Симеон 1898“. През 2007 година тимът на „Цар Симеон 1898“ стана краен отборен победител в Крит.

Година по-късно пък пистовият национал Дамян Филипов пък спечели вицешампионската титла в 20-ото юбилейно издания на колоездачна обиколка на остров Крит, само на 20 секунди след английския колоездач Майкъл Смит Лок.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори