„Цар Симеон 1898“ избра двама национали за най-добри колоездачи на 2017

Николай Генов и Иван Алберт Ажи бяха избрани за най-добрите колоездачи на изминалата 2017 година на пловдивския колоездачен клуб „Цар Симеон 1898“, обявиха от клубното ръководство.

Двамата съотборници заслужиха престижните отличия в традиционната анкета за №1, която се провежда ежегодно, след допитване до клубното ръководство, състезатели, треньори, колоездачни деятели и спортни общественици, служители на клуба, журналисти, както и редови клубни членове.

Определянето на двама победители е прецедент в традиционната анкета и се случва за първи път, сочат фактите.

Младежките национали Генов и Ажи събраха равен брой точки в класацията, изготвена след подробен анализ на представянето на всички състезатели и отбори в клуба през изминалия състезателен сезон. Тя бе съобразена с поставените от ръководството персонални оценки от изявите на всеки един от състезателите в клуба – от детско-юношеската школа до представителния мъжки отбор на „Цар Симеон 1898“ през миналата година на всички по-големите състезания у нас и в чужбина от спортния календар на Българския колоездачен съюз, държавни първенства – на шосе и писта, както и в по-големите турове в чужбина.

Генов и Ажи, които се смятат за едни от най-талантливите млади колоездачи у нас, напълно заслужиха своите призове с отлични постижения през изминалата година, смятат специалисти.

Генов спечели през 2017-та първото издание на Балканска купа по колоездене на писта за мъже, което се проведе в спортна зала „Колодрума“ в Пловдив.

До успеха си, 19-годишният национал от „Цар Симеон 1898“ стигна след отлична тактика и три шампионски титли в най-тежките дисциплини – издръжливост по точки, темпови обиколки и омниум, с което му донесе голямата позлатена купа и лъвския пай от наградния фонд.

Преди това Нико стана вицешампион на България на държавното лично-отборно първенство на страната на шосе, което бе в Сливен. Той взе среброто в дисциплината индивидуално бягане по часовник при мъжете до 23-годишна възраст.

Иван Алберт Ажи също блесна през изминалата година, като спечели шампионска титла на България на шосе в общия старт при мъжете до 23-годишна възраст, на националното лично-отборно първенство на България.
Ажи приложи отлична тактика и изпревари съотборника си Генов, за който остана среброто.

След това, двамата станаха и държавни шампиони на писта – индивидуално и оборно със своя клуб „Цар Симеон 1998“.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори