Трима българи във финалите на Европейското в Пампорово

Трима българи продължиха в елиминационната фаза на дисциплината форкрос от Европейското първенство по планинско колоездене в Пампорово.

Боби Крумов се нареди на 13-та позиция в квалификациите, на 6,48 сек от далия най-добро време Миран Ваух (Сло) и днес следобед ще продължи в борбата за медалите. Малшанс споходи останалите българи. Мартин Марков, Андрей Цолев и Стоян Пейчинов останаха точно под чертата, завършвайки съответно 17-и, 18-и и 19-и. Другата ни надежда за класиране в 16-ицата Димитър Гайдов падна по време на квалификациите и въпреки че стана и продължи, даде последно време.

Ани Томева и Ева Димитрова продължават в битката за отличията в дамския форкрос. Двете са в полуфинал с фаворитката Емелин Раго (Фр), която е с най-добро време след квалификациите. Тъй като в тази серия са само три състезателки, а по регламент продължават първите две, България със сигурност ще има участник в последната гонка, която ще определи шампионката и медалистките.

Финалите на форкроса са днес следобед. В 11 часа в неделя стартират квалификациите в спускането, а финалите са от 15 часа. Състезателите завършват пред хижа „Студенец”, информират от Вело Парк Пампорово.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори