Ултра крос триатлон „Лъвско сърце“ – на 3-ти и 4-ти септември в Приморско

На 3-4 септември 2016г. Приморско ще се превърне в притегателен център за всички с достатъчно смелост, издръжливост, желание и мотивация да станат част от първия ултра крос триатлон „Лъвско сърце“, пишат организаторите на събитието във Фейсбук.

Състезанието ще се проведе в три дисциплини както следва: 2,4 км плуване в залива на плаж „Перла“, 115 км XC колоездене в сърцето на Странджа планина и 17 км бягане през най-живописните кътчета на резерват „Ропотамо“.

Повече информация за програмата и условията за участие ще намерите на www.lionheart.bg!

Повече за организаторите: „Лъвско сърце“ e НПО в обществена полза посветено на развитието на спорта и устойчивия туризъм навсякъде в България.

Трасе:

141241

 

Град Приморско от своя страна дава отглас на най-старите легенди на човечеството. Нестинарството (с. Българи), древната  каменна плочка с конник и копие (с. Заберново), три-метровите човешки скелети (с. Фазаново), останките от нежертвени светилища (Беглик Таш), старите крепости (Урдовиза, Китен; Вълчан Кале; Созопол), хилядолетните гори (м. Качул), забравените градове на тракийските царски династии (Ранули, Приморско)

говорят за живот по тези земи от бронзовата ера насам. В това пространство несъмнено лежи един от основните пластове на европейската култура. (д-р Ст. Пейков)
Трасето на „Лъвско Сърце“ е също така част от изключително важната граница между православния и мюсюлманския свят. Месност пазена от самия Кан Тервел, наричан още Спасител на Европа. Днес, повече от всякога нейната стратегическа значимост се припомня.

Като част от земите на свещения вакъф на турския султан, Странджа представлява все по-голям интерес и за южната ни съседка.

„Лъвско Сърце“ вдига посетителите на тази удивителна местност на ново ниво. С мощното съдействие на д-р Димитър Германов, д-р Стефан Пейков, велосипеди РАМ и много незнайни герои ви предизвикваме да напишем заедно една достойна страница от историята на района

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори