Три пункта с първа помощ за велосипеди из центъра на Пловдив

Три пункта с първа помощ за велосипеди бяха монтирани в централна градска част на Пловдив.

Инициативата е част от проекта Bike Together под мотото „Следвай зелената линия и нека заедно преоткриваме Пловдив“ на Destructive Creation, информира mediacafe.bg.

„Ако имате сходните мисли на даващия ни акъл шофьор на такси“, който ни наду главите колко сме били зле и че щели да ги открадна то – като откраднат инструментите ще сложим нови, като отрежат маркуча ще го сменим“, споделиха инициаторите на идеята от Destructive Creation в официалната си страница.

0000014316_w663

На три места в центъра на гр. Пловдив велосипедисти ще могат да получат първа помощ за своето превозно средство в случай на спаднала гума или друг проблем, който нарушава движението на велосипеда.

На ул. „Райко Даскалов“ 1, бул. „6-ти Септември“ 128 и бул. „Марица“ 98 са поставени стойки за първа помощ за велосипеди, които включват помпа за гуми, отвертка, френски ключ и други инструменти, които могат да бъда от полза на жители и гости на град Пловдив при авария с техния велосипед. От следващата седмица на вело работилниците ще бъдат поставени и стикери с инструкции за ползване на инструментите.

bike

Вече и електрически велосипеди под наем в Бургас

Bike Together включва още вело-карта, презентираща мрежа от велосипедни маршрути, които водят през културата, природата и историята на град Пловдив. Целта на проекта е промотирането на алтернативен начин за придвижване в градска среда, спомагащ за по-чист и зелен град, както и представянето на ключовите проекти от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Картата включва:

  • Зелен вело маршрут, който те запознава с част от природния пейзаж на град Пловдив
  • Знакови архитектурни и културни обекти от Пловдив
  • Водещи проекти в програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019
  • Pop-Up вело работилнициvelo_plovdiv2017
  • velo_plovdiv2017-2
Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори