Три приза за „Цар Симеон 1898“ от силно състезание в Гърция

С 3 приза, от които подиуми за второ и трето място в крайното класиране, се завърнаха колоездачите на „Цар Симеон 1898“ от силния Международен колоездачен тур „Гран при – Амфиполис“, от категория 2.1.

Надпреварата в Гърция бе от календара на Международния колоездачен съюз и бе организирана от местния колоездачен клуб „Велос Ботечия“.

Състезанието събра в южната ни съседка елитни колоездачи от почти цяла Европа, които не попаднаха в съставите на своите страни за Световното първенство на шосе в Австрия.

В най-тежката дисциплина – общия старт на 168 км, – Драма – Амфиполис – Солун, младежките национали на „Цар Симеон 1898“ Иван Ажи и Йордан Андреев заслужиха място на почетната стълбичка като заеха съответно второ и трето място в крайното класиране.

Преди тях се класира единствено гръкът с германския паспорт Такис Хьолер от елитния немски тим „Мащад 1905“. Четвърти в подреждането остана представителят на домакините Йоанис Килиакидис от „Велос Ботечия“, а след него се нареди капитанът на „царистите“ Пламен Димов.

Младежкият национал Николай Генов пък стана носител на зелената фланелка за активност. 19-годишният пловдивчанин спечели 3 от общо 4-те премии за активност и така остана недостижим в надпреварата за зеленото трико.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори