Започват трите дни, посветени на темите спорт и здраве

На 15-и октомври се откри първото издание на изложението за здраве Sofia Sport & Healthy Life, на което velocafe.bg е медиен партньор. Събитието ще продължи 3 дни. Мястото на провеждане е НДК, София. По мнение на организаторите Виа Експо спортът и здравето вървят ръка за ръка и бизнесът, и крайните потребители имат нужда от събитие в подобен формат, което да представи новостите на едно място. Изложението е навременен отговор на актуалните тенденции, свързани с нарастващия брой на хората, преживяващи „здравословна“ промяна.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати поздравителен адрес, в който подчертава социалната роля на спорта и споделя напълно целите на изложението – мотивиране на хората за здравословен начин на живот чрез активни спортни занимания.

По време на официалното откриване д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет на Столична община, изтъкна, че спортът, био и натураните продукти са незаменими помощници на съвременния човек, който живее динамично. Г-жа Мила Андреева, изпълнителен директор на Фондация „София – Европейска столица на спорта“ пожела успех на събитието. „Изберете българските биопродукти – те са здравословни, производството им създава заетост и опазва околната среда.“ – апелира Албена Симеонова, председател на Българска асоциация „Биопродукти“.

Какво ще видите?

Сред продуктовите експонати са екипи за различни видове спорт, обувки, топки, сакове, туристическа екипировка и оборудване. Изложителите представят настилки, фитнес уреди за зали и открити пространства. Интерес ще предизвикат висок клас велосипеди, ролери, скейтборди и лонгборди, пружиниращи обувки, ортези и стелки.

Ако искате да подобрите здравословното си състояние,  предлага хранителни добавки, които повишават жизнения тонус и в някои случаи са ефективен заместител на традиционните лекарства. Акцент са и разкрасяващите средства – крем за лице, лосион за тяло и таблетки с хиалуронова киселина, Q10 и други ценни съставки.

Томболи с вълнуващи награди очакват посетителите

Организаторите от Виа Експо няма да оставят безучастна публиката на събитието. Всеки посетител има възможност да участва в томболи с награди – полет във вертикален въздушен тунел, хранителни добавки с колаген, витамини и минерали, прополис, шейкър, топки, кънки и спортни очила.

Евгени Иванов, Тереза Маринова и Симона Пейчева станаха част от Sofia Sport & Healthy Life

Тримата успешни спортисти ще раздават автографи на своите фенове. През първия ден на изложението фирмата на Евгени Иванов Asem Group ще демонстрира превантивна и лечебно изправителна гимнастика Heal Fit Gymnastics. Тя развива гръбната, коремна и раменна мускулатура. Според изследванията на Asem Group около 80% от децата ни страдат от гръбначни изкривявания и тази тенденция може да се промени в положителна посока, ако се повиши нивото на информираност.

Посетителите могат да се включат в демонстрации на практики от йога, които задоволяват нуждите на съвременния човек за едно по-пълноценно съществуване, както и такива на фехтовка, самба, кизомба, акро йога и kangoo. Паралелно ще се проведат презентации на иновациите в туристическите обувки, как работи спонсорството в спорта и ползите от леката атлетика. В петък BG Бъди активен отправя предизвикателства към аудиторията, свързани с физическата активност. Всеки ще получи награда.

Sofia Sport & Healthy Life 2015 се провежда под патронажа на Министерство на младежта и спорта и с подкрепата на Столична община – Европейска столица на спорта за 2018 г.

За повече информация: www.viaexpo.com

DSC DSC01105

Деница Дянкова
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори