Гонсалвес шампион в Турция, Кинтана в Романдия

Якуб Марешко (Southeast) попречи на Саша Модоло (Lampre-Merida) да запише трета победа в Обиколката на Турция, след като бе по-бърз от италианеца във финалния спринт на последния етап на надпреварата като така на свой ред записа втори успех в надпреварата.

В същото време Хосе Гонсалвес (Caja Rural) запази първото място в генералното класиране и така постигна своята първа голяма победа в многоетапно състезание.

„Това е важна победа в моята кариера, тъй като искам да премина в отбор от Световния тур“, заяви след това щастливият победител.

В последния етап Николай Михайлов (CCC Sprandi Polkowice) завърши на 73-о място с изоставане от 36 секунди спрямо Марешко. В генералното класиране Ники, който бе в откъснала се група в един от етапите, се нареди на 42-а позиция с 47:32 минути пасив.

В същото време Михае Албасини (Orica-GreenEdge) спечели последния етап в Обиколката на Романдия, след като оцеля от откъсналата се група. Наиро Кинтана (Movistar) пък нямаше проблеми да подпечата триумфът си в крайното генерално класиране.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори