Мас Боне изненада спринтьорите в Истанбул, Дурашек е шампион

Луис Мас Боне (Caja Rural) изненада спринтьорите с късна атака и успя да спечели последния етап в Обиколката на Турция. Марк Кавендиш (Etixx-QuickStep) бе големият фаворит в етапа около Истанбул и в последните 50 метра бе близо до това да настигне испанеца. Мас Боне обаче удържа и постигна най-голямата победа в състезанието си. Съотборникът му Карлос арберо пък завърши трети.

Основната група настигна без проблеми откъсналите се колоездачи в последните километри, а Мас Боне се отскубна при паветата преди финала, благодарение на помощ от съотборниците си, които изведнъж изскочиха в челото.

Мас Боне успя да направи аванс от 20 метра, а зад него двама от Etixx-QuickStep се опитваха да го настигнат. Том Боонен се отказа и така остана единствено Марк Реншоу да работи за целта. Той обаче също не успя да настигне Мас Боне и остави Кавендиш сам при оставащи 100 метра. Големият спринтьор обаче не успя да се справи и така испанецът се поздрави с успеха.

Лидерът в генералното класиране Кристиян Дурашек (Lampre-Merida) завърши спокойно в основната група и се поздрави с крайната победа в състезанието. Едуардо Сепулведа (Bretagne-Seche) остана втори, след като Давиде Ребелин (CCC Sprandi) напусна състезанието след катастрофа.

Снимка: facebook.com/pages/Presidential-Cycling-Tour-of-Turkey-TUR

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори