Турция: Модоло с успех в етап 5, Михайлов остава в топ 15

Саша Модоло (Lampre-Merida) записа първата си победа за сезон 2015, след като спечели петия етап на Обиколката на Турция след спринтов финал.

Etixx-QuickStep така и не успяха да изведат добре Марк Кавендиш и така британецът остана извън сметките за спринта. В него късна атака на Джей МакКартни (Tinkoff-Saxo) можеше да му донесе победатa, но Модоло изчисли до точност своята атака и успя да го изпревари и задмине с половин велосипед, следван от Карлос Барберо (Caja Rural) и Михал Колар (Tinkoff-Saxo). Кавендиш завърши 15-и на 4 секунди зад победителя.

В челото отново бе и българинът Николай Михайлов (CCC Sprandi Polkowice). Ники завърши 32-и с изоставане от 15 секунди, а това му позволи да остане и в топ 15 на генералното класиране.

В момента Михайлов е точно 15-и, на 3:04 минути зад лидера и свой съотборник Давиде Ребелин.

Денят бе добър за Ребелин, който завърши девети с времето на Модоло и успя да увеличи с още 15 секунди аванса си пред втория Кристиян Дурашек (Lampre-Merida), който изостана заради катастрофа.

Сега италианският ветеран води с 22 секунди пред Дурашек, при оставащи 3 етапа. Едуардо Сепулведа (Bretagne Seche) е трети на 54 секунди.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори