Грайпел взе четвъртия етап в Турция, отново отличен Михайлов

Андре Грайпел (Lotto Soudal) постигна победа в четвъртия етап на Обиколката на Турция след масов финален спринт в Мармарис. Зад немския спринтьор останаха Даниеле Коли (Nippo-Vini Fantini) и Даниеле Рато (UnitedHealthcare).

Давиде Ребелин (CCC Sprandi Polkowice) пък запази лидерската си позиция в генералното класиране със 7 секунди пред Кристиян Дурашек (Lampre-Merida).

Пореден отличен ден пък записа българският колоездач Николай Михайлов, който финишира 16-и с времето на победителя.

През целия етап Михайлов бе в челото на основната група и съответно често в обсега на телевизионните камери. CCC бе един от най-активните отбори, а именно Михайлов бе човекът, с чиито усилия няколко откъсналите се колоездачи бяха прибрани в основната група в последните километра. Българинът можеше да участва и във финалния спринт, но в последните метри бе затворен като премина финалната линия 16-и.

Така Михайлов се изкачи до 14-ата позиция в генералното класиране, на 2:49 минути зад лидера и негов съотборник Давиде Ребелин.

Иначе откъсната се група се състоеше от 6 състезатели, които обаче не успяха да останат пред останалите и в крайна сметка напълно очаквано всичко се реши в спринта, в който Грайпел нямаше проблеми предвид факта, че главният му съперник Марк Кавендиш (Etixx-QuickStep) остана в догонваща група и не участва в спринта.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори