Турция: Михайлов 16-и в първия планински етап, Ребелин с победа

Николай Михайлов продължава великолепното си представяне в Обиколката на Турция! Българският колоездач завърши 16-и в третия етап на състезанието, който бе и първият планински.

Съотборникът на Михайлов в CCC Sprandi Polkowice Давиде Ребелин стигна до победата, а българинът завърши на 2:49 минути зад него. По този начин Михайлов се изкачи и на 15-о място в генералното класиране.

Припомняме, че представянето на Михайлов в Турция е важно за шансовете му за участие в Giro d’Italia. В първия планински етап най-добрият роден колоездач демонстрира отлична форма като бе първият от своя отбор след Ребелин, който мина финалната линия.

За сравнение повечето от съотборниците на Михайлов завършиха с пасив от над 9 минути. Това е важно, тъй като участието на българина на Джирото зависи и от представянето на другите колоездачи в тима.

Зад Михайлов останаха куп големи имена на колоезденето, а победителят от първите два етапа Марк Кавендиш завърши в основната група на цели 29:11 минути зад победителя, с което предаде лидерската фланелка на Ребелин.

Италианският ветеран демонстрира, че все още е сред големите в спорта, разбивайки конкуренцията по изкачването на Емали. Ребелин се възползва от ускорението на Кристиян Дурасек (Lampre-Merida), след което проведе перфектна атака в последните 100 метра. Дурасек успя да удържи второто място на 7 секунди зад него, а тройката допълни Едуардо Сепулведа (Bretagne-Seche) с пасив от 50 секунди.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори