Кавендиш спечели първия етап в Турция, Михайлов с времето на победителя

Марк Кавендиш (Etixx-QuickStep) спечели първия етап в 51-ото издание на Обиколката на Турция.

Успехът в 145-те километра около Алания бяха решени с финален спринт, в който Кавендиш не остави шансове на конкуренцията. Калеб Еван (Orica-GreenEdge) и Никола Руфони (Bardiani) оформиха челната тройка.

По-голямата част от колоездачите завършиха с времето на победителя, а сред тях бе и българинът Николай Михайлов, заради който през следващата седмица ще следим това състезание с повишено внимание.

Михайлов проведе отличен етап и премина финала 39-и от участващите 165 колоездачи. Българинът бе и вторият най-бърз в своя отбор CCC Sprandi Polkowice. Това е важно, тъй като от представянето на Михайлов в Обиколката на Турция зависят шансовете му за участие в Giro d’Italia.

CCC е един от отборите с уайлд кард, които ще участват на Джирото, а ръководството на тима ще избере деветчленния си състав на база на представянето на своите колоездачи в Турция и в Обиколката на Хърватия.

Състезанието се излъчва от Евроспорт. Прякото предаване на втория етап в понеделник започва в 13.15 часа българско време.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори