Колумбиец е шампион в Сибиу, Николай Михайлов завърши в топ 30

Колумбиецът Еган Бермал (Androni) наследи Николай Михайлов (CCC Sprandi Polkowice) и е новият шампион в Обиколката на Сибиу.

Той постигна това след две страхотни планински победи във втория и третия етап. Последният четвърти бе протоколен за него и той просто трябваше да стигне до финалната линия, за да узакони успеха си.

И докато за Бермал етапът бе спокоен, битката бе голяма, тъй като очакванията бяха за финален спринт. Той можеше и да не се осъществи, но в крайна сметка усилията на CCC и на румънския национален отбор за прихващане на всички от откъсналата се група се получиха. От тези два отбора работеха здраво за своите спринтьори Мачей Патерски и Едуард Грошу. В крайна сметка румънецът бе перфектен по стръмния финал по паветата в историческия град на Сибиу и се поздрави с победата. Патерски остана зад него, а Франческо Гавази (Androni) оформи топ 3.

Всички в етапа завършиха с времето на победителя като Михаил Михайлов (Hemus 1896) е 50-и, а Ники Михайлов 84-и.

В генералното класиране шампионът на България остана на 29-о място с изоставане от 19:12 спрямо Бернал. Михаил Михайлов е 80-и на 53:23 минути.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори