Нова колумбийска победа в Сибиу, Ники Михайлов 17-и в първия планински етап

И вторият етап в Обиколката на Сибиу донесе колумбийска победа, след като Еган Бернал (Androni) стигна до успеха, благодарение на солова атака в последните пет километра на първия планински етап в румънската обиколка. По този начин талантливият 20-годишен колоездач облече и жълтата фланелка на лидер в класирането.

Николай Михайлов (CCC Sprandi Polkowice) записа добър резултат като финишира 17-и, на 3:54 минути зад победителя. Другият българин в обиколката Михаил Михайлов (Хемус 1896) финишира 77-и, на 27:01 минути зад победителя. Неговият съотборник Николас Тивани пък облече синята фланелка за най-добър спринтьор, след като прекара деня в откъсналата се група.

Въпросната откъснала се група прекара почти целия 160-километров етап пред пелотона, но бе прихваната окончателно при оставащи 9 километра заради вихреното темпо, наложено от CCC Sprandi и Androni.

В този момент основната група вече бе редуцирана на 40 колоездачи, а проблеми да остане в нея имаше и носителят на жълтото трико Едвин Авиля. В последствие той бе изтърсен. От групата от около 20 колоездачи, в която бе и Ники Михайлов, Даниел Харамило и Габриел Регуеро опитаха атака при оставащи 6 км. Тя обаче бе контрирана от Бернал, който набързо си осигури голяма преднина пред преследвачите и в края комфортно отпразнува своята победа с 1:23 минути пред втория Колим Щюси и 1:25 пред третия Кларк Джони.

В генералното класиране Бернал води с 1:25 на Щюси и 1:33 на Джони. Ники Михайлов е 17-и и там с изоставане от 3:54 минути. Михаил Михайлов е 77-и на 27:01 минути зад лидера.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори