Втора победа за Кристоф в Катар, Кавендиш е лидер

Вълнуващият последен етап ще определи шампиона в Обиколката на Катар

Александър Кристоф спечели четвъртия етап в Обиколката на Катар, а неговият отбор Katusha отново доминира спринта, с което му предостави отлично извеждане и шанс да се бори за крайната победа в петък.

Кристоф победи Грег Ван Авермат (BMC) в последните метри, а съотборникът му Джакопо Гуарниери завърши трети, с което също си осигури бонус секунди.

Сам Бенет (Bora Argon 18) и Марк Кавендиш (Dimension Data) допълниха топ 5.

Досегашният лидер в генералното класиране Едвалд Боасон Хаген (Dimension Data) се провали в последните 10 километра на етапа, след като първо смени предна гума, а след това и велосипеда си, с което загуби контакт с предната група.

Така Боасон Хаген загуби 45 секунди, а с това и лидерската фланелка. Тя вече е притежание на Кавендиш, но той има само 2 секунди аванс пред Ван Авермат. Кристоф пък е четвърти на само 9 секунди. Боасон Хаген е пети на 19 секунди.

Това значи, че петият и последен етап ще реши всичко в надпреварата. Той е 114 километра и завършва в Доха като бонусите в двата междинни спринта и този на финала ще определят победителя в състезанието.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори