Грайпел с трети спечелен етап, Фрум с победата на Обиколката на Оман

greipel-froome

 

Шестият и последен етап на Тура в Оман беше спечелен от Андре Грайпел (Lotto-Belisol), но крайната победа остана за британеца Крис Фрум (Sky).

 

Днес германецът Грайпел се справи със съпротивата на Насер Бухани (FDJ.fr) и Сам Бенет (NetApp-Endura) и така си осигури трета победа в състезанието. 

 

Днешният етап със сигурност не бе лесен за немеца. През по-голямата част от времето само трима водеха пред основната група – Михаел Хепбърн (Orica-GreenEDGE), Алесандро Басана (UnitedHealthCare) и Кристофър Юул Йенсен (Tinkoff-Saxo). В крайна сметка обаче те бяха настигнати около 1 километър преди края. Това отвори на Грайпел прекрасна възможност, от която той се възползва. Във финалния спринт германецът се справи с миналогодишния победител в етапа, Насер Бухани, както и със Сам Бенет. С тази си победа Грайпел се затвърди като най-добрият спринтьор в Оман тази година, като спечели цели три от шестте етапа в състезанието.

 

От своя страна пък британецът Крис Фрум завърши спокойно с основната група, което му осигури крайната победа в Оман. Втори и трети в генералното класиране се наредиха съответно Тиджей ван Гардерен (BMC) и Ригоберто Уран (Omega-Pharma QuickStep). Така Фрум защити титлата си от 2013 година, която беше и първата в неговата професионална кариера.

 

Бялата фланелка за най-добър млад състезател отиде при Роман Барнет (AG2R La Mondiale), а зелената при Грайпел, който успя да събере 45 точки.

 

Така завършва серията от състезания в Средния Изток и вече всички колоездачи ще се концентрират върху състезанията в Европа, сред които в следващите седмици се отличават Париж-Ница и Тирено-Адриатико.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори