Обиколка на Оман: Голям триумф за Astana в петия етап

Голям успех постигна отборът на Astana в петия етап от Обиколката на Оман. Мигел Анхел Лопес бе най-бърз по стръмните склонове на Зелената планина, печелейки състезанието. В същото време съотборникът му Алексей Лутсенко завърши втори и така оглави генералното класиране.

Astana наложи високо темпо в края, а двамата преминаха изцяло сами последния километър. Преследвачът Хесус Ерада (Cofidis) завърши трети на 12 секунди.

Иначе шестима колоездачи оформиха отктъснала се група, която се задържа до началото на изкачването. Последните от тях бяха прихванати по средата на 5,7-километровото изкачване, а това даде начало на атаката на Astana като голяма роля за успеха имаше и Ян Хирт.

Така в генералното класиране Лутсенко води с 11 секунди пред Лопес, а Горка Исагире, който завърши четвърти на 15 секунди, е трети с пасив от 28 секунди.

Винченцо Нибали бе фаворит в етапа, но нямаше нужната скорост и завърши на 1:32 минути зад победителя. Нейтън Хаас (Katusha-Alpecin) се бори здраво, за да запази лидерската фланелка и завърши пети в етапа на 22 секунди. Така той е пети и в генералното класиране, на 32 секунди.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори