Успех за Кристоф в четвъртия етап в Оман

Ники Михайлов продължава с доброто си представяне

Високото темпо и множеството изкачвания не попречиха на Александър Кристоф (Katusha) да достигне до победата в четвъртия етап на на Обиколката на Оман. Въпреки препятствията пред колоездачите, в крайна сметка спринт реши победата, а в него Кристоф се справи със съпротивата на останалите като остави зад себе си Сони Колбрели (Bahrain-Merida) и Грег Ван Авермат (BMC).

Етапът бе белязан от множество откъснали се групи, а в последните километра група от фаворити изглеждаше, че ще реши победата между себе си. В крайна сметка обаче те бяха застигнати от част от пелотона и това значеше, че успехът ще бъде за някой от спринтьорите.

Бен Херманс (BMC) завърши без проблеми в първата група и така защити лидерското си място в генералното класиране като дори увеличи на 5 секунди аванса си пред Руи Коща (UAE Abu Dhabi).

Николай Михайлов (CCC Sprandi Polkowice) бе един от първите пристигнали на финала след лидерската група като финипира 51-и с изоставане от 57 секунди. В генералното класиране Ники е 45-и на 6:37 минути спрямо Херманс.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори