Фрум показа голямата си класа и вече е лидер в Оман

Froome-yellow

Крис Фрум (Sky) постигна страхотна победа в планинския пети етап на Обиколката на Оман, а по този начин оглави и генералното класиране преди последния равнинен етап в неделя.

Тиджей ван Гардерен (ВМС) финишира втори по изкачването на 22 секунди зад Фрум и на 11 пред Ригоберто Уран (Omega Pharma QuickStep). Те са и втори и трети в класирането, съответно на 26 и 31 секунди зад родения в Кения Фрум.

Състезанието в Персийския залив е първо на Фрум за сезона, а с представянето си той показва, че е във форма и е готов да доминира нов сезон в шосейното колоездене.

След финала, Фрум дори продължи да кара няколко минути по изкачването, за да се възстанови. „Бях изключително, изключително щастлив да победя. Влязохме в това състезание с много по-малко напрежение и стрес на раменете ни, но от лична гледна точка исках да видя какво е моето състояние и получих отговора, който исках“, каза Фрум след състезанието.

Четирима колоездачи оформиха откъсналата се група за деня, но в последните километри те бяха застигнати след активните действия на Tinkoff-Saxo и Sky.

Серхио Енао атакува пръв при оставащи 2 километра, но след като колумбиецът бе върнат в групата от Ван Гардерен и Роберт Гесинк (Belkin), Фрум веднага нанесе своя удар, тръгна мощно в предни позиции, за да спечели в крайна сметка с 22 секунди пред Ван Гардерен.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори