Оман: Грайпел победи Саган във финалния спринт на етап 3

Андре Грайпел (Lotto-Belisol) постигна втора победа в Обиколката на Оман, след като отново бе най-бърз във финалния спринт на етап 3.

Грайпел получи солидна подкрепа от своите съотборници, които не се паникьосаха от късната атака на фаворита за победата Петер Саган (Cannondale). В лидерската група бяха още Крис Фрум (Sky), Фабиан Канчелара (Trek) и Зденек Стибар (Omega Pharma QuickStep), но те не получиха възможност да се включат във финалния спринт.

В последните метри от Lotto-Belisol успяха да изведат Грайпел в предни позиции, а немският шампион с мощен спринт успя да спечели с няколко метра разстояние. Разочарованият Саган остана втори, а Насер Бухани (FDJ) допълни тройката.

Времевият бонус от 10 секунди за победител в етапа бе достатъчен, за да може Грайпел да се завърне начело в генералното класиране, с 8 секунди пред Лейт Хауърд (Orica GreenEdge) и с 10 пред победителя от втория етап Александър Кристоф (Katusha).

Най-вероятно обаче това ще се промени в петък и събота, когато катерачите ще се намесят в двата планински етапа.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори