Отлично представяне за Ники Михайлов в Обиколката на Хайнан

Отлично класиране постигна българският колоездач Николай Михайлов в Обиколката на Хайнан, която се проведе за девети път в едноименната южнокитайска провинция.

Михайлов бе част от състава на CCC Polsat за състезанието, което включваше цели 9 етапа. В него личаха имената и на три отбора от Световния тур – Astana, Lampre-Merida и Belkin.

В силната конкуренция най-елитният български колоездач постигна впечатляващо класиране, завършвайки на 13-о място в крайното генерално класиране. Михайлов финишира с разлика от едва 1:45 минути зад победителя в обиколката Жулиен Антомарки (La Pomme Marseille 13). Втори в класирането остана Николо Бонифацио (Lampre-Merida) с 22 секунди пасив, а трети на 25 секунди е Андрей Зайтс (Astana).

Михайлов е втори по класиране от своя отбор като единствено Лукас Овсиан зае по-предно място – 11-о на 1:39 минути.

В почти всички етапи българинът завършваше с времето на победителя, а ключов за предното му класиране, а и за развоя на цялото състезание бе седмият етап.

В него Антомарки завърши първи рамо до рамо със Зейтс, а Михайлов завърши 16-и на 1:15 минути.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори