Филип Жилбер спечели Обиколката на Фландрия след изумителна солова атака

Филип Жилбер (Quick-Step Floors) спечели Обиколката на Фландрия за 2007 в една от най-вълнуващите класики в последно време и по начин, който ще се помни дълго – със самостоятелна атака в последните 55 километра!

Жилбер прати местните фенове в еуфория с невероятното си представяне, след като се отскубна от лидерската група по време на второто изкачване на Oude Kwaremont. Всъщност той бе част от групата, която се откъсна от пелотона 40 километра по-рано, а след това шокира всички с феноменалното си представяне.

Състезанието ще бъде запомнено и с неочакваният провал на Петер Саган. Словакът бе най-големият преследвач на Жилбер, а при 17 оставащи километра вече бе на под минута зад белгиеца в компанията на Грег Ван Авермат (BMC) и Оливер Несен (AG2R La Mondiale). Той обаче допусна елементарна грешка и падна, отнасяйки със себе си и другите двама.

Ван Авермат все пак успя да продължи и да спечели спринта за второто място пред Ники Терпстра (Quick-Step), на 29 секунди зад Жилбер.

Никога няма да разберем, дали Саган щеше да настигне Жилбер, но белгиецът си заслужи триумфа с невероятното си каране.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори