Стихията Саган е №1 в стотната Обиколка на Фландрия

Впечатляващ Петер Саган (Tinkoff) триумфира в стотното издание на Обиколката на Фландрия. Световният шампион нямаше спирка в неделната битка, през цялото време бе в челото и в последните километри атакува на няколко пъти, за да се откъсне от последните останали конкуренти и комфортно да завърши с високо вдигнати ръце, печелейки първото в кариерата си състезание от „Монументите“ – петте най-стари, престижни и трудни „класики“.

Последният до Саган бе Сеп Ванмарк (LottoNL-Jumbo), но офанзивата на словака по Paterberg отказа белгиеца.

Каращият последната си Обиколка на Фландрия Фабиан Канчелара (Trek) атакува от основната преследваческа група по Oude Kwaremont и успя да се присъедини към Ванмарк на Paterberg, но не бе в състояние да настигне Саган.

Словакът премина последното изкачване с аванс от 15 секунди, които му позволиха да завърши без притеснение във финалните метри. Канчелара се пребори за втората позиция и поздрави за последнo местните фенове, докато изтощеният Ванмарк допълни топ 3.

Миналогодишният шампион Александър Кристоф (Katusha), който не опита никакви атаки в състезанието, спечели малкия спринт за четвъртата позиция в група заедно с Люк Роу (Sky) и дуото от Etixx-QuickStep Зденек Щибар и Ники Терпстра.

„Чувствам се много добре, много щастлив съм. Беше супер трудно състезание от началото до края, пълна газ постоянно. Много е трудно да работиш с другите момчета, защото никой не иска да работи с мен..така че е по-добре да откъснеш всички“, обясни Саган.

„Трябва да мислим за двамата, които починаха миналата седмица“, допълни словакът, имайки предвид трагичната смърт на Антоан Демоaтие и Даан Мингхеер, които бяха почетени преди състезанието. „Много е тъжно. Искам да посветя това на тях. Както и на (съотборника му) Мачей Боднар, който катастрофира на тренировка. Той нямаше никакъв късмет и му желая бързо възстановяване.“

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори