Александър Кристоф покори Обиколката на Фландрия

@tdwsport.com/Katusha Team

@tdwsport.com/Katusha Team

Александър Кристоф (Katusha) триумфира в едно от най-престижните еднодневни състезания – Обиколката на Фландрия. Това се случи, след като норвежецът успя да се откъсне към финала заедно с Ники Терпстра (Etixx-QuickStep), завършил втори. Грег Ван Авермат (BMC) зае трета позиция, водейки преследваческата група.

Кристоф и Терпстра се отскубнаха от групата след изкачването на Круисберг като холандецът първи оформи аванс пред останалите фаворити.

Авансът на дуото никога не стана повече от 30 секунди, но дори късната атака от страна на Ван Авермат и Петер Саган (Tinkoff-Saxo) не успя да доведе до резултат.

В последния километър Терпстра съвсем целенасочено остана отзад, което принуди Кристоф да кара първи. Норвежецът обаче се справи със ситуацията и с добър спринт си осигури престижната победа.

„Много съм щастлив да спечеля, чувството е много хубаво“, сподели Кристоф. „Моето семейство е тук и за мен бе голяма мечта и моята голяма цел за сезона да победя, успях. Накрая бяхме с Ники, а той не искаше да работи с мен, но го разбирам. В крайна сметка все пак успях да го победя.“

Снимка: tdwsport.com/Katusha Team

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори