Сервизни коли потрошиха двама колоездачи в Обиколката на Фландрия

Два сериозни инцидента, в които пострадаха колоездачи, помрачиха настроението по време на Обиколката на Фландрия в неделя. Шокиращото обаче бе, че въпросните инциденти не бяха свързани с типичните катастрофи между колоездачи, а и за двата вината бе в сервизни автомобили на Shimano.

По принцип колите са част от всяко колоездачно състезание като те би трябвало да осигуряват сигурност, сервизна помощ и подкрепа на участниците. Всеки от отборите има автомобили, които се грижат за своите колоездачи, а освен това има и неутрални коли на Shimano, които да оказват помощ на всички участници. Вместо помощ обаче, два от сервизните автомобила изпратиха двама колоездачи в болница.

В първия случай потърпевш бе Джеси Сърджънт (Trek). Новозеландецът бе част от осемчленна откъснала се група, когато сервизна кола на Shimano изведнъж реши да мине в дясното платно и удари лошо Сърджънт, който падна на асфалта и трябваше да напусне състезанието със счупена ключица.

Това обаче не бе всичко… Малко по-късно в състезанието автомобил на FDJ намали скоростта, за да окаже помощ на своя колоездач Себ Шаванел, който бе спрял отстрани на пътя. Автомобилът на Shimano караше зад този на FDJ, а шофьорът явно не видя намалението на скоростта и се блъсна силно в колата отпред, което изпрати Шаванел на паветата отстрани. Французинът също напусна състезанието като за щастие се размина само с огромна синина на бедрото.

А ето как изглеждаше колата на FDJ след инцидента:

От Shimano се извиниха за случилото се и увериха, че ще последва разследване на причините за инцидентите. В интернет пък започнаха куп подигравки с Shimano и сериозни въпроси, дали е нормално колоездачите да бъдат обект на удари от сервизните коли.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори