Добро представяне за CCC и Михайлов в първия планински етап в Хърватия

Българският колоездач Николай Михайлов и неговите съотборници от CCC Sprandi Polkowice се представиха отлично във втория етап на Обиколката на Хърватия, който бе и първият планински в силното многоетапно състезание.

За радост на местните фенове етапът спечели хърватинът Кристиян Дурашек (UAE), който бе най-бърз в откъсналата се по последното изкачване група от петима.

Зад него остана Хайме Росон (Caja Rural), а топ 3 допълни големият фаворит Винченцо Нибали (Bahrain Merida), който пристигна на 3 секунди заедно със съотборника на Ники Михайлов Ян Хирт. Петият в челната група също бе от CCC – Феликс Гросшартнер, който финишира на 9 секунди. Етапът бе съкратен с 13 километра заради снега по изкачването.

Като цяло CCC бе най-активният отбор като пласира още двама свои състезатели в топ 20, а Ники Михайлов завърши 47-и с изоставане от 2:53 спрямо победителя.

В генералното класиране челото е същото като това от етапа, а Михайлов е 47-и и там на 3:03. CCC пък е лидер в класирането по отбори.

В същото време Алехандро Валверде спечели за пети път класиката Флеш Валон.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори