Кавендиш взе първия етап в Калифорния след фотофиниш

Марк Кавендиш спечели първия етап в Обиколката на Калифорния след драматично преминаване на финалната линия заедно с Джон Дегенколб (Giant-Shimano). Състезателят на Omega Pharma-Quickstep взе победата и съответно лидерството в състезанието след фотофиниш, който показва, че британецът е бил с милиметри по-бърз от немския спринтьор.

Морено Хофланд (Belkin) допълни тройката, успявайки да изпревари рекордьорът по етапни победи в Калифорния Петер Саган (Cannondale).

„Спечелих Милано-Сан Ремо с 10 сантиметри и знаех, че съм спечелил“, сподели Кавендиш след състезанието. „Загубих етап в Джирото с три сантиметри и знаех, че съм загубил. Днес за първи път в кариерата ми не знаех резултата, докато не бе потвърдено, че съм аз. Джон беше силен на финала, но моят отбор свърши перфектна работа да ме задържи в добра позиция. Много съм щастлив от днешната победа.“

В понеделник срещу вторник състезанието продължава с 20-километровият индивидуален часовник, а прякото излъчване на Евроспорт стартира в 0 часа.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори