Как преминаха първите два дни от Обиколката на България 2015

Руският колоездач Максим Покидов от континенталния отбор на „Катюша“ облече жълтата фланелка след пролога в Обиколката на България, която стартира в съботя в Нова Загора. Състезатели от 20 отбора, сред които четири български, застанаха на старта. Прологът включваше 20 обиколки с обща дължина 20 km., като на 5-ата, 10-ата, 15-ата и 20-ата обиколка се състояха спринтове и победителите в тях взеха специалните фланелки. Покидов взе жълтата фланелка на лидер в състазанието. Алойз Канковски от „Уърпул“ спечели зелената фланелка, която се носи от най-добрите спринтьори. Григорий Стайн от „Seven riders“ облече фланелката на червени точки, а бялата фланелка за най-добър млад състезател отиде при Олег Земяков от казахския тим „Vino 4ver“.

Първият етап от Обиколката на България, който стартира в неделя в Нова Загора и финишира пред обновената спортна зала „Колодрума“ в Пловдив, бе спечелен от словакът Патрик Тибор. Той  финишира първи с време 2:40,49 часа в етапа с дължина 124 километра. Втори остана Дмитрий Самохвалов от Русия със същото време, а трети е българинът Георги Георгиев, който се състезава за турския отбор Брисаспор.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори