Топ 10 в крайното класиране за Александър Алексиев в Румъния

Чудесно се представи Александър Алексиев по време на Обиколката на Бихор – Белото от категория 2.2, която се проведе в последните дни в Румъния.

Един от най-добрите български колоездачи на шосе, а и в МТБ, завърши в топ 10 в крайното класиране на състезанието, включващо три етапа.

Алексиев бе част от сборния отбор на КК Несебър и „Цар Симеон“, които наскоро участваха по този начин и в Обиколката на Украйна. В румънската обиколка взе участие и тимът на Хемус 1896, така че българското присъствие бе солидно.

Алексиев обаче определено бе над всички като се представяше добре във всеки един от етапите и в крайна сметка завърши осми в генералното класиране на 1:27 минути от победителя Родолфо Андрес Торес (Androni Giacattoli). По този начин талантливият ни колоездач взима и точки за ранглистата на UCI.

Ключов бе вторият етап, който бе планински и направи големите разлики. Именно в него Торес спечели, а Алексиев бе 10-и с изоставане от 1:24.

Той бе и в топ 20 на краткия индивидуален часовник с изоставане от 7 секунди от най-бързия Иван Баликин. Завършването на девето място с времето на победителя в третия етап пък подпечата крайното място в топ 10 за Алексиев.

Младокът Иван Ажи се представи най-добре от останалите българи с 34-о място с изоставане от 4:43.

Иван Чолаков от Хемус е 53-и, неговият съотборник Михаил Михайлов 58-и. Йордан Андреев е 71-и, Иван Мухтаров 95-и, Пламен Димов 106-и, Петър Чавдаров 116-и, Онур Татар 123-и, а Николай Генов 125-и от общо 133-а колоездачи, които финишираха състезанието.

В класирането по отбори Nessebar Shockblaze e на 16-о място, следван веднага след това от Unieuro Trevigiani-Hemus 1896.

Velocafe.bg
  • Станимир Иванов

    Супер представяне на момчетата,много успехи за напред и нека запазят борбения си дух!Фамилията на Онур е Татар,моля да се поправи грешката 🙂

    • Поправено! Благодарим 🙂

Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори