Ники Михайлов 57-и в часовника, Къмингс най-бърз

 

Българският колоездач Николай Михайлов направи ново добро представяне на силната Обиколка на Средиземноморието като завърши на 57-о място в състезанието по часовник.

Михайлов завърши в лидерската група в третия етап в събота сутринта, а няколко часа по-късно показа, че е отличен часовникар. По дългото 18.2 км трасе колоездачът на CCC Polsat даде време с минута и 38 секунди по-бавно от това на победителя Стивън Къмингс (BMC). По този начин Михайлов остави зад себе си големи имена в спорта като Тор Хусховд, Томас Воклер, Реми Ди Грегорио и Лорен Баргул.

Иначе Къмингс измина разстоянието за 24:27 минути, побеждавайки дебютанта в Световния тур Рикардо Зойдъл (Trek) с 4 секунди. Френският шампион в часовника Силван Шаванел остана трети на 10 секунди.

С победата си Къмингс излезе начело и в генералното класиране само етап преди края на състезанието. С доброто си представяне в часовника, Ники Михайлов се изкачи в класирането като вече е 110-и с пасив от 14:21 минути спрямо лидера.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори