Перо победител в последния етап, Михайлов 92-и, Къмингс е шампион

Жан-Кристоф Перо (AG2R La Mondiale) спечели финалния четвърти етап на Tour Mediterraneen,  а лидерът Стивън Къмингс (BMC) успешно защити жълтата си фланелка по заключителното 6-километрово изкачване, за да триумфира с победата в генералното класиране.

Българският участник в състезанието Николай Михайлов направи ново достойно представяне като завърши етапа 92-и с изоставане от 5:51 минути. Българинът може и отново да се похвали, че остави зад себе си сериозни колоездачи като победителя от първите три етапа Джон Дегенколб (Giant-Shimano), шампиона от Dubai Tour Тайлър Фини (BMC) и съотборникът му Тор Хусховд.

В крайното класиране колоездачът на CCC Polsat Polkowice e 110-и на 20:01 минути зад шампиона Къмингс.

За Перо това бе втора поредна година, в която той печели етапа до Мон Фарон в това състезание като подобно на 2013 година, сега отново трябваше да се задоволи с второто място в генералното класиране.

36-годишният французин стартира етапа на четвърти място с 15 секунди зад Къмингс, а по изкачването се отскубна от състезателя на BMC. В крайна сметка обаче Къмингс съумя да завърши на само 11 секунди зад Перо и по този начин запази първата позиция в класирането с едва 4 секунди пред френския си конкурент. Дебютантът в Световния тур Рикардо Зойдъл (Trek) завърши състезанието на трето място с 10 секунди пасив спрямо Къмингс.

В последния етап, втори, на 5 секунди зад Перо остана Едуардо Сепулведа (Bretagne-Seche), а Къмингс финишира четвърти, непосредствено след допълнилия подиума Стефан Денифл (IAM Cycling).

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори