3 от 3 за Дегенколб, Михайлов завърши в лидерската група

Джон Дегенколб (Giant-Shimano) продължи великолепното си представяне в Обиколката на Средиземноморието и записа трета победа от три етапа, отново показвайки спринтьорската си класа.

Германецът успя да изпревари Тор Хусховд (BMC) и Сони Колбрели (Bardiani-CSF) във финалния спринт на дългия 63 км етап между Ламбеск и Сейнт Реми дьо Прованс в южна Франция.

В етапа имаше няколко атаки, включително и късен опит на Карлос Бетанкур, но от Giant-Shimano свършиха перфектна работа и изведоха отлично своя спринтьор, който се отблагодари с трета победа от три етапа.

С времето на победителя завърши голяма група от 121 колоездачи, а добрата новина за нас е, че в нея бе и българинът Николай Михайлов. Състезателят на CCC Polsat завърши с времето на победителя като пресече финала на 90-о място.

Дегенколб запази лидерската си позиция в генералното класиране и ще стартира последен в неделното бягане по часовник, в което очакваме добро представяне и от Ники Михайлов. В генералното класиране българинът е на 115-а позиция с изоставане от 12:43 минути спрямо Дегенколб.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори